Mărturie despre Glaucom

Colir glaucom.

Am varsta de 64 de ani, iar in urma cu cca 2 ani, adica prin 2009, la un examen oftalmologic am fost diagnosticata cu glaucom cronic (glaucom cu unghi deschis). Nu stiam ce inseamna asta, asa ca medicul respectiv mi-a explicat ca este vorba despre o crestere a presiunii intraoculare, adica umoarea apoasa care hraneste corneea si cristalinul nu se mai dreneaza si creste presiunea, putand afecta vederea si chiar nervul optic pana la distrugere.

Mi-a mai spus ca boala mi s-a instalat mai demult si ca metode de tratament exista picaturile puse direct in ochi (colir) care scad tensiunea si, eventual,  interventia chirurgicala. Am primit ca tratament permanent  picaturile de pus in ochi numite colir.

Periodic mergeam la control. Totusi, am constatat ca desi imi puneam in mod regulat picaturile, tensiunea intraoculara crestea, incet dar sigur. Au aparut senzatii de mancarime si tendinta de a ma freca mereu la ochi. La un moment dat, am inceput sa vad pete care, firesc, ma deranjau.

Valorile tensiunii oculare au ajuns la 22-23 si nu mai era nici un semn ca ar scadea. Mi-am zis ca trebuie sa caut si alte variante de tratament.

In urma unor recomandari, in luna februarie 2011 am inceput sa consum Carotenoid Complex, un supliment nutritional din fructe si legume, cate 3 cp/zi. In luna aprilie am constatat ca vad deja mai bine, petele pe care le vedeam mai inainte au disparut si a disparut tendinta de a ma freca mereu la ochi. In luna mai, adica dupa aproape 4 luni, am fost la un nou control oftalmologic. Doamna doctor mi-a spus ca „_ Este foarte bine!”. La un ochi tensiunea era de 10, iar la celalalt era de 11. Adica, dupa aproape 4 luni de Carotenoid Complex, tensiunea ochilor mei era perfect normala, iar dupa 2 ani de pus colir in ochi nu am obtinut nimic; de fapt daca as fi continuat in acelasi fel, probabil ca as fi ajuns oarba.

In plus, am mai aflat ceva. De ani de zile, sint o persoana hipertensiva, probabil si datorita obezitatii de care sufar. Tensiunea mea obisnuita, chiar sub medicatie, se situa intre 17 cu 10 si 18 cu 11. Dupa cele 4 luni de Carotenoid Complex, pentru prima data dupa atatia ani, tensiunea mea a ajuns la valoarea de 13 cu 9 si chiar ma simt bine. Decat medicatie, prefer sa consum Carotenoid Complex in fiecare in fiecare luna. 

Aceasta este marturia mea, perfect reala, pe care am scris-o la rugamintea celor care se ocupa cu distributia de Carotenoid Complex. Fiecare sa o foloseasca cum crede de cuviinta. Le spun doar ca e bine sa isi deschida mintea ca sa nu isi piarda ochii.

E. D. - Valcea, 25/05/2011

*   *   *

citeste si articolul "Degenerescenţa Maculară" ...

 

Informaţii despre Carotenoid Complex si cum se comandă: www.CalitateNaturala.ro