CALCIUL: Esenţial pentru femeile de orice vârsta!
"In fiecare an in Europa 220.000 persoane sunt lovite de cancerul de colon
si circa jumatate dintre acestea sunt femei."(1)
Conform unui studiu condus recent de Centrul pentru Tumori al Universitatii din Minnesota, asimilarea de calciu poate reduce in mod semnificativ riscul de cancer la colon. Calciul provenit din integratori si cel prezent in alimente, in combinatie, confera rezultatele cele mai bune. In timp ce la femeile care au consumat zilnic mai mult de 800 mg de calciu doar din surse alimentare s-a vazut reducandu-se cu 26% riscul de a se imbolnavi de cancer la colon, la acelea care au consumat aceeasi cantitate dar de origine combinata (din alimente si din integratori), aproape ca s-a injumatatit factorul de risc, care a coborat cu 46%!
"Trebuie subliniat faptul ca reducerea riscului este evidenta indiferent de sursa de calciu, iar consumul combinat de calciu provenit din alimente si din integratori a redus ulterior factorul de risc", a afirmat Dr. Andrew Flood de la Centrul pentru Tumori - Scoala de Sanatate Publica a Universitatii din Minnesota.
Datele studiului sunt impresionante: mai mult de 45.000 de femei au fost examinate in cursul acestuia, pe o durata mai lunga de 10 ani. Vor fi necesare cercetari ulterioare pentru a intelege mai clar si mai specific modalitatile in care actioneaza calciul in prevenirea acestei patologii. Trebuie mentionat ca acest gen de cancer, la rect-colon, reprezinta nr. 2 in ierarhia mortalitatii cauzata de cancere, in Statele Unite!
O teorie pe care Dr. Flood o sustine, pentru a explica aceste date, este ca "...elementul calciu are un impact asupra intregii serii de conexiuni biochimice intre celulele situate intre colon si rect. Aceste conexiuni joaca un rol important si delicat in reglarea procesului de crestere si maturizare a acestor celule: ca urmare, pot fi componente importante in procesul de dezvoltare a tumorii."
*
* *
In afara de prevenirea cancerului, calciul este renumit de multa vreme in prevenirea osteoporozei si noi cercetari indica faptul ca asimilarea calciului ar trebui sa-si aibe inceputul la o varsta mai mica decat aceea care se sustinea pana acum.
Pe durata a 7 ani, profesorul Velimir Matkovic, director la Centrul de Prevenire si Ingrijire a Osteoporozei si al Laboratorului pentru Oase si Metabolism Mineral al Universitatii din Ohio(2) a condus un studiu pe fete cu o varsta cuprinsa intre 7 si 13 ani pentru a determina impactul asimilarii de calciu asupra densitatii oaselor(3).
Doctorul Matkovic a explicat ca "...in perioada pubertatii are loc o crestere neta de circa 37% din masa scheletului unui adult: aceasta vrea sa spuna ca o cantitate inadecvata de calciu, in timpul acestei perioade de crestere, poate compromite rata de acumulare a calciului."
Oamenii de stiinta au descoperit ca asimilarea de calciu este in masura sa cresca notabil dezvoltarea masei osoase(3). Aceste rezultate sugereaza ca asimilarea de cantitati mai mari de calciu de catre fete la varsta pre-adolescenta este probabil in masura sa reduca posibilitatile de a avea fracturi si aparitii ale osteoporozei la varsta mai avansata.
"Cea mai mare parte a masei osoase se formeaza in timpul fazei de crestere, asadar adolescenta se evidentiaza pentru femei ca fiind varsta in care necesarul zilnic de calciu este mai ridicat", afirma Dr. Matkovoc(4).
Kal-Mag GNLD este un integrator de minerale gandit exact pentru a favoriza la maxim absorbtia de calciu. Datorita puritatii sale avansate (probata si apreciata chiar de Laboratorul de Control Doping din Romania), a inaltei biocompatibilitati si a absentei riscului de depuneri necontrolate in organism, reprezinta o alegere foarte eficienta in viata fiecarei femei constiente de necesitatea suplimentarii zilnice a alimentatiei cu aceste doua minerale.
Referinte:
(1) EUCAN: Cancer incidence, mortality and prevalence in the European Union. Versiune limitata disponibila la: www-dep.iarc.fr/eucan/eucan.htm
(2) www.osu.edu